Saturday, 11 February 2012

'' PHD ''

Deeply crying....itu je yang mampu aku kata sekarang ini. Even luaran aku ni sometimes kepala gila-gila. seorang yang suka buat hal sendiri, pendiam dan pemalu itu bukan bermakna aku ni x sedar dengan apa yang beralku dengan keadaan sekeliling... cuma aku lebih banyak bertindak dengan cara '' WAIT AND SEE'' ..

JANGAN LA BERFIKIR YANG AKU NI PENDAM KE APA? CUMA AKU MALAS NAK LAYAN DENGAN KERENAH ORANG-ORANG YANG SUKA MEMBODEK DAN BUSY BODY HAL ORANG LAIN.

aku diam tapi dalam masa yang sama aku berfikir. walaupun aku ni kasar , hati macam ais tahu tak,.. lembut macam tauhu. zaman sekang ni ramai orang yang bersikap PHD ..PHD is stand for PERASAAN HASAD DENGKI!! sebagai contoh bab ilmu..apa salahnya kau kongsi bersama? kau juga yang untung..pahala kau berterusan hingga kau dah passed away . selagi hamba ALLAH TU berterusan guna ilmu yang kau sudah curahkan, selagi itulah kau ada aset di alam barzakh sana....

HAISSSH..hati dah geram macam ni la rupanya...haha..

ADIOSSSSSSSSSSSSS :)
( BYE-BYE )

Friday, 10 February 2012

ERA BRACES KU BERMULA 

HEHE ( senyum sampai ke teling ) ..Aku sebenarnya dah over excited lorh dengan perkataan braces ni...... nak dijadikan cerita dah lama impian aku nk pasang braces ni...sejak zaman comeyyyy-comeyyy lagiiii.

Aku mula pasang braces ni bulan 12 tahun lepas ( 2011 )         :)

Lokasi pula di Klinik Pakar Pergigian Dr.Ong. Walaupun mahal tapi yang penting aku puas hati.

Yang penting KUALITI MAAAA...

Harga kos pasang braces ni 4.6k dan tidak termasuk kos-kos yang lain.. ( gila lah pasal nk betulkan gigi harga cecah beribu-ribu    =_=''.  )

Perubahan yang amat ketara ini membuatkan hatiku berbunga-bunga..if bf pi main jauh-jauh pun xpa..teman x kesah! hahahaha... ( braces no.1) :p juz kidding. LOL!

heeeee.......... bulan pertama :)

bulan kedua :)


Thursday, 9 February 2012

SELAMAT TINGGAL KU UCAPKAN (=_=)



Assalamualaikum w.b.t...... Bicara dmulakan dengan kalimah  BISMILLAH. Tidak lupa juga puji-pujian dan selawat ke atas junjungan Nabi Muhammad S.AW.....

Bicara hati pada malam ini ''kosong''...Jiwa terasa hambar, leduh kelu tidak terkata. Salah seorang kenalanku akan berpindah ke Kuching, Sarawak untuk meneruskan tugas beliau sebagai menjaga keamanan negara...

Mengalas tugas yang amat berat untuk dipikul dan menjaga amanah  yang sudah diberi haruslah dituruti dengan penuh kesabaran dan juga ketabahan luaran dan dalaman.

Isshhh pemenda aku merepek kan ni?????!! Yelah aku punyai kisah suka duka dengan dia..siapa enggak bisa lupa dong?!

Tiba-tiba dapat tahu beliau akan berpindah ke kuching, Sarawak minggu hadapan..uhukkkkss! sedihnya. (TERSENTAP JUGAK LAA!)

Kapten Muhd Safiuddin


Biarlah..itu kan sudah tertulis dalam '' diari '' dia sejak azali lagi... apa yang penting aku mendoakan agar dia sentiasa bahagia dengan pekerjaan yang akan dia tempuhi tidak lama lagi..dan sentiasa beringat yang semua ini adalah pinjaman..jangan takbur dan riak dengan apa yg Allah sudah kurniakan.. ALL THE BEST MY LOVELY FRIEND.. YOU ARE AMONG THE BEST FRIEND I EVER MET.. *sobs sobs (siapa nak ajak aku kuar dah lepas ni? )

Monday, 6 February 2012

What a short day! Nothing much can I do...!~



::.  HAPPY FAMILY  ::.
Salasilah keluargaku...(bukan semua ada pun dalam ni) . Kebanyakkan ahli keluarga aku tak suka bergambar. tak tahu la kenapa penyakit sebegitu ada..Har har har..... 

kak ma and ainil 

Yang pinky-pinky tu la my kak long.......anak sulong dllm my family :) and beside her is the only one her daughter....waduh-waduh nama nya aja perempuan tapi garangnya jangan dikata seyhhhhh

my niece and nephews

bolat-bolat kan muka anak-anak kak long aku ni? HAHA :p

my second brother :)

abg encem

haaaa....kacak kan abg aku ni? kalau dia balik ipoh..mesti aku suka main muscle-muscle body dia....
teringin jadi macam tu tapi tak SWEET kalau perempuan ada over muscle like a man. Looks like a hulk hogan! haha

lokman and his lovely friend

with his crazy monsters .ahaks!

Adik kesayangan aku.....bila dia x balik ipoh, aku sangat rindukan dia walapun kami slalu berdebat mulut..
perhubungan keluarga ini ibarat AIR DICINCANG TAK AKAN PUTUS...
Biasalah ank yang bongsu, he's a little bit pampared..but I just dont care.. asalkan keluarga aku bahagia :)







Sunday, 5 February 2012


MY NEW NEPHEW!

Haaaa.... baby comey baby comey, baby comey...comey kann? :p


KACAK TAK SAYA?? :)


SLEEPING TIME


HEYY DUDE! DON'T DISTURB ME OK! 



Ini putera bongsu kepada kakak aku ( buat sementara waktu ni laaa... mana la tau bertambah-tambah anak dia leps ni? HAHA!

His name is Ahmad 'Aqil Rasyadi Bin Zulkifli and he was born on 7th January 2012. Can u count how old I am? :)

Ceerrrr tgk muka dia betul-betul, agak serius kannn? By the way, WELCOME TO THE NEW WORLD DARLING!! I HOPE U WILL BE THE GOOD BOY ! INSHA ALLAH :) AMINNN..

Kenangan Yang Terindah ~ ~


Dari tahun 2006-2009 adalah di mana tahun yang paling penuh suka-duka ketika aku berada di negeri orang ( padahal kl dan perak takde la jauh mana!! ) . tp masya Allah. dugaan betul-betul menghimpit jiwa aku yang sedia kering ni. makin '' SLIM '' la aku time di sana..

Time belajar, kais pagi makan pagi..hahahaha....tapi kan hasil jimat cermat aku berjaya la kumpul duit untuk berholiday bersama-teman-teman yang tercintaaaaa.. <3 (tapi gambar-gambar di bawah ni bukan hasil dari duit yang aku kumpul okiesss!! )




ini BFF aku... kawan-kawan yang kepala GILA-GILA..miss them so much! xoxoxo


Din Botak baby tua.. minum pun nak kena suap ..ngadeeee! :)


so romanticssssss environment like this. I wish if they all are with me right now..so sad :(


happy face :)


Din seorang kawan yang sempoiii....



Saturday, 21 January 2012


PLAY TIME~~




Ini Pn.Salasiah :)
kawan aku yang sporting..hikhik..tapi garang :p



mAIn masak-masak ;))

HBUK








Assalamualaikum wb.t..........................hmmm aku ni bukan nya aktif dalam blog tetapi saja je nak mencuba benda baru. ok gambar kat atas ni adalah tempat di mana aku mencari rezeki. Nak hidup la katakan, di mana jua tempat penempatan ku untuk ku mengajar akan ku pergi tanpa banyak bicara :p

Cer..cer..tengok betul-betul bangunan tu....agak-agaknya lah terletak di kawsan pendalaman ataupun tidak???????....

Apa yang istimewanya lah bangunan ni sudah pun berusia 100 tahun......dan masih berdiri teguh sehingga kini...tapi ciptaan manusia tidak mampu kekal selama-lamanya.. :)